Sådan forebygger du bedst dårlig ryg

Sådan forebygger du bedst dårlig ryg

Vi kan alle sammen få dårlig ryg, især hvis vi har arbejde, hvor vi sidder meget stille. Det er lidt af en folkesygdom, og det er både ubehageligt og hæmmende at lide af. Når først den ømme ryg er kommet, kan den være supersvær at komme af med igen. Derfor er det en rigtig god ide at forebygge, selv hvis du ikke føler, du har problemer nu. Læs mere her.

Få masser af motion ind i hverdagen

Den bedste måde at undgå rygproblemer på, er at holde kroppen i gang. Langt de fleste tilfælde af dårlig ryg starter med, at vi ikke får bevæget vores muskler nok. Hvis vi har stillesiddende arbejde, er det tit sådan, at vi sidder meget i den samme position, hvilket kan gøre, at spændinger langsomt bygger sig op. Du kan derfor forebygge rygproblemer med stor succes, hvis du husker at dyrke motion.

Det behøver egentlig ikke at være noget specielt. Du bestemmer selv, hvordan du bedst kan lide at bevæge dig, så der er ikke de store begrænsninger i den forstand. Løbeture er for eksempel en rigtig god måde at holde kroppen i gang på, samtidig med at din ryg bliver rettet ud undervejs. Svømning gør ligeledes, at du får brugt en masse muskler, du ikke normalt anvender. Samtidig bygger du også musklerne i ryggen op, så risikoen for smerter nedsættes.

Køb en ordentlig seng

Der er stor prisforskel på senge, og det er der gode grunde til. Det gør nemlig en temmelig stor forskel, hvilken seng du har. Hvis du vælger en af de helt billige, ender du hurtigt med at kunne mærke det i kroppen. Især på længere sigt kan det have meget negative konsekvenser.

I stedet er det en god ide at vælge en seng af høj kvalitet, der så lige koster lidt mere. Det er selvfølgelig aldrig sjovt at skulle betale en masse for de lidt ”kedelige” møbler, som ingen kan se. Til gengæld gør du dig selv en kæmpe tjeneste ved at vælge en god seng. Ikke nok med at din søvn bliver langt bedre, din kroppe og især din ryg vil også takke dig mange år ud i fremtiden.

About the author